Двама лекари от кардиологично отделение в ПУЛС с коронавирус

Двама лекари в отделението по кардиология на болница ПУЛС в Благоевград са с коронавирус. Състоянието им е добро и са поставени под домашна карантина, пише „Струма“. Веднага след установяването на заразените медици са предприети мерки по дезинфекция на отделението, което е било затворено за 24 часа, след което приемът и изписването на пациенти са възобновени. Предприети са изследвания за Ковид-19 на медицинските сестри и персонала, чиито резултати са отрицателни.

Припомняме, че в частната болница също бе разкрито Ковид отделение, в което бе трансформирана урологията. Там постъпиха за лечение няколко благоевградски лекари, чието състояние вече е добро. Бройката на хоспитализираните лица е променлива, тъй като едни се изписват, а други приемат.

Също толкова динамична е ситуацията по отношение на заетите легла и в МБАЛ – Благоевград. Във вътрешно отделение до вчера имаше 8 пациенти с коронавирус, последно е приета жена с пневмония, след като резултатът от PCR теста е бил положителен.

Отделението „Уши, нос, гърло“, в което се настаняват болни, които не са заразени с коронавирус, също е пълно. Последно бяха хоспитализирани трима пациенти с пневмонии.

Новите случаи на Ковид-19 за последното денонощие в Пиринско са 11, което е двоен спад в сравнение с предишните два дни, в които бяха регистрирани 24 и 28 положителни проби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *