Двама министри спешно в Банско за среща с местния бизнес

Министърът на труда и социалната политика – Деница Сачева, ще се срещне с представители на бизнеса в Банско и региона по инициатива на народния представител от ГЕРБ – Александър Мацурев. „За Банско като туристическа дестинация от световен мащаб е от значение да се предприемат най-адекватните мерки и действия в подкрепа на туристическия бранш в региона, затова подготвяме и посещение на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова в нашия град“, коментира Мацурев.

Той обясни, че на работна среща с кмета на община Банско – Иван Кадев, и общинското ръководството са дискутирани исканията на общината за финансово подпомагане за преодоляване на последиците от пандемията и бъдещите действия за реализацията на важни проекти за хората.

„Акцентирахме на важността от проектиране на р. Глазне до помпената станция. Обсъдихме изпълнението по рехабилитация от държавни и европейски средства на улиците „Глазне“, „Цар Симеон“, „България“, както и реализацията на новата детска градина , на околовръстния път на града, на рехабилитацията на езерото в градския парк , на спортната площадка в Професионалната лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров“, каза още Александър Мацурев.

В очакване е и стартиране на реализирането на проекта за енергийна ефективност на обществени сгради, собственост на община Банско – сградата на Поземлена комисия, кметство Добринище и кметство Места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *