Две отделения, лекари, медицински сестри и санитари от кюстендилската болница под карантина

От кюстендилската болница под карантина са петима лекари, 12 медицински сестри и седем санитари, както и две отделения, информира БНР. Състоянието на двамата болни в кюстендилската болница е стабилно, съобщи на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов. Новият болен в Кюстендил е лекар невролог, на 57 години и той е под домашна карантина. Мъжът е бил в контакт с първият заразен пациент в Кюстендил. Към момента това е четвъртият случай на заразен само от първия пациент, уточни кмета.

Петима лекари са под домашна карантина в кюстендилската болница, неврологичното и гръдното отделения на местната болница също са под карантина.

„Болницата не може да си позволи да губи още лекари и персонал. Освен лекари, 12 медицински сестри и седем санитарки са под карантина. 39 пък са хората, извън медицинския персонал, които са имали контакт с новозаразения. Те се издирват от РЗИ, уведомяват се, за да бъдат поставени под карантина“, уточни Паунов.

Вчера в болницата в Кюстендил от инсулт почина 73-годишен пациент, заразен с коронавирус. Преди него починаха и други двама пациенти – мъже на 57 г. и на 62 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *