Две фирми в битка кой да лови бездомните кучета в Благоевград срещу 133 333 лв.

Две фирми в битка кой да лови бездомните кучета в Благоевград срещу 133 333 лв.

Регистрираната в София фирма „Балико“ ЕООД на благоевградчанката Илиана Балева и „ГИВ 2021“ ЕООД със седалище в Кочериново на Георги Ценев влязоха в конкуренция да залавят и обгрижват бездомните кучета в община Благоевград. Офертите им, депозирани за участие в обявената обществена поръчка, вчера бяха отворени от комисия начело с Емилия Гикова. Прогнозната стойност, посочена от общината за залавяне, ветеринарномедицинско обслужване, включително кастрация, и настаняване в кучешкия приют за период от 1 година е 133 333,33 лв. без ДДС.

През изминалите 3 г. работата се върши от фирма „Балико“, която през последните 2 г. бе и единствен кандидат да стопанисва приюта. В момента тя изпълнява комплекса от ангажименти и задължения за едно бездомно куче срещу 166,92 лв. с ДДС, пише в. „Струма“. В тази цена влизат 52,80 лв. за залавяне, 68,16 лв. за кастрация, маркирането е 15,56 лв., цената на ваксинация и на обезпаразитяване е по 4,32 лв., храната на ден с ДДС е 3,12 лв., евтаназията струва 9 лв., а събирането на умряло куче и извозването му до екарисаж става срещу 8,64 лв. Предвидените разходи за консумативи и поддръжка на сградата на приюта за година са за 6690 лв., а за вода и еленергия се харчат около 7000 лв. с ДДС.

Кочериновското дружество „ГИВ 2021“ ЕООД е регистрирано преди дни, на 10 август, с 10 лв. капитал.

Какви цени предлагат тази година конкурентните фирми ще се разбере, след като комисията прегледа документацията им и се произнесе дали и двете отговарят на изискванията на общината.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *