Двойна смърт от Ковид в известно семейство потресе Сандански

Двойна смърт от Ковид в известно семейство потресе Сандански

Сандански потъна в траур след двойната смърт в известната фамилия Даскалови. Баща и син са издъхнали един след друг в една нощ. Бащата Йордан Даскалов е починал в болницата в Сандански след заразяване с Ковид-19. Здравословното му състояние се е влошило и той е издъхнал в резултат на белодробна емболия. Това се случило малко преди полунощ.

Два часа след това е починал и синът Борис. Причината за смъртта му е сърдечна недостатъчност, пише „Струма“. Вестта за двойната трагедия в семейство Даскалови за броени часове обиколи Сандански, хората са потресени.

Борис Даскалов е собственик на хотел „Анели”, той бе член на управителния съвет на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в мандат 2013-2016 година.

Бащата Йордан Даскалов дълги години бе зам. кмет на община Сандански по време на управлението на Костадин Бузов. Начело бе и на социалистите в община Сандански, от която партия бе издигнат и за кмет. Не успя да спечели изборите, напусна партията и се зае с фамилния хотелиерски бизнес и със земеделие. Преди това е бил дълги години шеф на банка в Сандански.

Баща и син бяха погребани снощи в 18 ч. един до друг в гробищния парк на Сандански. Сред изпратилите ги в последния им земен път бе и кметът Атанас Стоянов.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *