Дезинфекцират хотелите в Банско и Разлог против коронавируса и грипа

Общините Банско и Разлог предприеха спешни мерки срещу разпространението на коронавирус. В града под Тодорка няма данни за увеличение на заболелите от остри респираторни заболявания. Кметът на Банско – Иван Кадев, свика среща заради новосъздадената ситуация с COVID-19 в страната. На нея присъстваха лични лекари, представители на РЗИ, МВР, ПБЗН, туристическите организации, директори на училища, детски градини, ръководители на социални заведения.

Решено бе да се затворят за посещения всички музеи в града, отменят се и всички културни прояви. В хотелите трябва ежедневно и многократно да се извършва дезинфекция на общите части на помещенията. Във всички производствени и търговски помещения да се прави дезинфекция, гласи заповедта на кмета.

„Заради туристите, които идват в Банско от всички краища на света, ние сме длъжни да бъдем особено внимателни и да вземем всички необходими мерки за предпазване от заразяване и за предотвратяване разпространението на всички инфекциозни болести. Предвид усложнената обстановка с грипа и COVID-19, още миналата седмица бяха предприети действия, които да ограничат струпването на хора в затворени пространства. Ситуацията обаче налага да се предприемат още превантивни действия и да се направи план на работата за следващите седмици”, заяви Иван Кадев.

Общината предприе превантивни мерки в общинските заведения – детски градини, училища, социални заведения и културни институции, както и училищните автобуси. Те са свързани с повишаване нивото на хигиена, дезинфекция и ограничаване контактите в затворени помещения.

Община Разлог също проведе заседание с отговорните институции. С цел ограничаване на вируса COVID-19 се препоръчва на гражданите да ползват електронни услуги, да се подават електронни заявления на сайта на Общината. Под особено внимание ще бъдат всички пенсионерски клубове и социалните заведения, като ще се осигури дезинфекция на помещенията и маски за персонала. В детските градини всяка сутрин ще се измерва температурата на всички деца постъпващи в учебното заведение, също така ще се ограничи достъпа на родители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *