Делото за къщата за гости на Манолев – по съкратеното производство

Делото срещу бившият зам. министър на икономиката Александър Манолев и Ана Димитрова, обвинени в злоупотреби с европейски средства, използвани за къща за гости в Сандански, ще се гледа по съкратеното съдебно следствие. Това поискаха на днешното първо съдебно заседание защитата и двамата подсъдими.

В рамките на четири заседания ще бъдат разпитани конкретни свидетели от общо 28. Те ще се проведат през месеците май, юни, юли и септември, като на последното ще бъдат изслушани вещето лице и анонимен свидетел, пише в. „Струма“.

Припомняме, че Александър Манолев и Ана Димитрова са обвинени в това, че са действали като съучастници в условията на продължавано престъпление /по чл. 248 „а”, ал. 3, вр. ал. 2 вр. чл. 20, ал. 3 и ал. 4, вр. чл. 26, ал. 1 от НК/.

Наказателната отговорност на Манолев и Димитрова е ангажирана за това, че в периода от началото на месец януари 2013 г. до 14.10.2015 г. в гр. София, гр. Сандански и гр. Благоевград в съучастие – Манолев като подбудител и помагач, а Ана Димитрова в качеството й на търговец – ЕТ „Агротрейд – Ана Димитрова“ – гр. Сандански, като извършител, са представили пред Държавен фонд „Земеделие“, Областна дирекция „Земеделие“ – гр. Благоевград и дирекция „Оторизация на плащанията по прилагане на мерките за развитие на селските райони“, отдел „РРА“ – гр. Благоевград неверни сведения в заявление за подпомагане за изграждане на жилищна сграда за гости в местността Чинар куши, землището на гр. Сандански и приложени към него документи и в заявка за плащане от 14.10.2015 г. и приложени към нея документи.

Неверните сведения са представени, за да получи търговецът – ЕТ „Агротрейд – Ана Димитрова“, средства от фондове, принадлежащи на ЕС – „Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони – Европа инвестира в селските райони“ в размер на 391 160 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *