Депутатът, който е доброволец в болницата в Разлог, със страховит разказ от пулмологията

Депутат от ГЕРБ се върна като доброволец в болницата в Разлог, където е бил началник на отделение преди да влезе в парламента. Доктор Емил Тончев се включва още при първата вълна от Ковид-19. И всеки ден, когато не е в парламента, той е в отделението по образна диагностика.

„Има съществена разлика от работата на отделението преди. Първо, по-големият брой пациенти със сходни оплаквания, по-големият брой образни диагностики, и за жалост по-големият брой изследвания с двойни бронхопневмонии. На денонощен режим на работа сме и ние. Звено на първа линия, което се занимава с диагностика на пациентите с Ковид-19“, разказа пред „България он ер“ депутатът от ГЕРБ.

Със загриженост споделя, че Ковид отделението в болницата е преминало своя капацитет, а лекарите са на предела на силите си.

„Колегите се справят геройски, друга дума не мога да кажа. Говорих с пулмолога на нашата болница – д-р Крънчева, която е на предела на силите си. От капацитет 40 легла за лечение на Ковид в момента имаме 50 пациенти. Капацитетът е свръхнапълнен. Легла ще се намерят, но за съжаление колегите са на предела на силите си, изнемогват“, отбеляза д-р Емил Тончев.

По наблюдения му заболяването протича под много различни форми. В някои случаи нанася тежки и дългосрочни вреди не само на белите дробове, но и на сърдечно съдовата система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *