Десет души в Симитли, сред които и кметът, са под карантина

Десет лица, сред които и кметът на община Симитли Апостол Апостолов, са поставени под карантина, след като стана ясно, че служител от администрацията е болен от Covid-19. Екип на Районната здравна инспекция – Благоевград направи PCR тестове на всички контактни със заразения лица.

Преди три дни 50 годишният Васил Падешки, който е шофьор на кмета на Симитли, е приет в МБАЛ – Благоевград с двустранна пневмония. Първоначално е настанен във вътрешното отделение, тъй като първите два теста за коноравирус са били отрицателни. След положителната проба от PCR изследването той е изолиран в инфекциозно отделение, информира БНР.

Днес екипи на РЗИ бяха в община Симитли и изследваха всички контактни лица. Д-р Веселка Мончева, завеждащ дирекция „Контрол на заразните болести“ каза, че са тествани 29 човека от общината, колеги на болния, и 9 лица от неговото семейство. Семейството на заразения е карантинирано. Под карантина е и кметът на Симитли Апостол Апостолов, който е бил в по-тесни контакти с него.

Освен това 15 PCR теста са направени и във вътрешно отделение на областната болница, където заразеният е бил два дни. Директорът на лечебното заведение д-р Огнян Митев опроверга информацията за затваряне на отделението.

Резултатите от всички взети проби се очаква да излязат утре. Към момента въпросът за затваряне на общинската администрация и на град Симитли не стои на дневен ред, категорични са от РЗИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *