Десислава Танева: В България има агнешко за всяка българска трапеза

Десислава Танева: В България има агнешко за всяка българска трапеза

България има готовност да посрещне нуждата от агнешко на всяка българска трапеза за предстоящия Великден, съобщи министърът на земеделието Десислава Танева в ефира на Нова ТВ.

„Ще има достатъчно и за Гергьовден, дори и 24 май, освен Великден“, категорична беше тя и допълни, че министерството е раздало по 7 лв. помощ на агне за обработка и доставка до краен пазар на 64-те кланици в страната.

Относно опасността от спекула в цените тя коментира, че екип от ведомството от днес ще следи за покачването на цените на основни хранителни продукти в големите обекти.По думите й сигнали за спекула с цените вече има – джинджифил, който е двойно по-скъп от обикновено.

В отговор на въпрос дали в министерство се притесняват от заразата от корона вируса, тя обясни че се вземат всички задължителни предпазни мерки.

В момента във ведомството работят едва една трета от служителите, докато други 280 работят от дома си.

Тя беше категорична, че са изготвени и противоепидемични мерки за предприятия от ферма до хранителните магазини, които могат да бъдат открити на сайта на МЗХГ и Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *