Дете на 2 г. с опасност за живота след тежката катастрофа на „Тракия“

Пет са жертвите на тежка катастрофа на автомагистрала „Тракия“ при 160-и км в посока София. Сред загиналите е и шофьорът на тира, който предизвика инцидента, предаде БНР.

Шестима са пострадалите. Те са откарани в Университетската болница в Стара Загора. Най-тежко е състоянието на дете на две години и половина с травма на главата, има опасност за живота му.

Катастрофата е станала около 17.30 часа. В района на село Оризово шофьор на тир с турска регистрация, пътуващ към Бургас, е изгубил управление, прегазил е мантинелата и е навлязъл в насрещната лента за движение.

Според очевидци камионът е ударил последователно поне пет автомобила, пътуващи към София. При сблъсъка предната част на тежкотоварния автомобил се е възпламенила.

Придвижването на линейките е било затруднено заради автомобили, които са се движели в аварийната лента, съобщиха очевидци, останали в задръстването.

Магистрала „Тракия” в посока София все още е затворена заради тежката катастрофа. Движението в посока Бургас е свободно.

Според очевидци картината на мястото е била жестока – смазани леки коли с убити хора в тях, под тира също имало смачкан автомобили. Пак според очевидци номерата на пострадалите автомобили били повечето със столична регистрация – вероятно това са били хора, които са прекарали почивните дни на българското Черноморие и са тръгнали по-рано, за да се приберат навреме вкъщи.

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов, който също беше на мястото на катастрофата, каза, че докато с кран не бъде вдигнат обърнатия тир и не се види какво има под него, със сигурност не може да се определи точният брой на убитите и ранените.

Също така било възможно да има хора в храстите и деретата около магистралата, които при удара да са изхвърчали от колите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *