Дете от Перник осигури дом за две бездомни кученца, помогна му и училището

Дете от Перник осигури дом за две бездомни кученца, помогна му и училището

Дете от Перник умили хората в социалната мрежа с постъпката си. Възпитаник на 6-о СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в града откри две бездомни кученца, които благодарение на него вече имат дом. То се обърнало за помощ към училището, в което учи. А оттам реагирали мигновено. Заградили дворче и осигурили къщичка, която била предоставена от общината. Мъниците са настанени в двора на училището и за тях се грижат както децата, така и целият екип на учебното заведение.

„Срещи с такива хора те карат да вярваш в доброто! Да вярваш, че има надежда, че доброто не е нещо, за което всеки говори, но никой не го е „срещал“. Поклон и огромна благодарност на екипа на 6-о СУ „Св.св. Кирил и Методий“ с директор Адриана Ольова, които възпитават в човечност, любов и грижа своите ученици. Вместо тези малки душички да бъдат поредните подминати страдалчета, те са имали щастието да срещнат дете с голямо сърце, което на свой ред търси помощ от своето училище (рядкост… нали). И така вместо отказ, или още по-лошо – възмущение, детето получава търсената помощ“, пишат от групата доброволци към общинския приют в Перник.

В поста се отправя призив все повече училища и  родители  да възпитават децата си така, че да станат едни достойни, човечни, добри,  състрадателни, умни и прекрасни хора и да не забравяме, че това може и ще се случи само ако ги научим да обичат, ценят и пазят не само себе си, а и всичко заобикалящо ги.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.