Детските градини в община Сандански ще работят и през август

Детските градини в община Сандански ще работят и през август

Всички детски градини на територията на община Сандански ще работят през месец август. Това съобщи кметът на общината Атанас Стоянов. Той поясни, че родителите на всички малчугани ще заявяват докога тяхното дете ще посещава детското заведение или ще е във ваканция през месец юли или август.

Вратите на всички детски заведения на територията на община Сандански остават отворени за малчуганите. Кметът Атанас Стоянов е издал заповед, с която са уведомени всички директори на детски градини и родителите на децата за това, че през месеците юли и август детските градини ще работят.

Тази година във време на епидемична обстановка се налага промяната за детските градини. Могат да се сформират общи групи само в едно детско заведение, в случай че родителите са избрали да отглеждат детето си в домашни условия за този период.

Досега практиката беше през месец август, който е предпочитан за отпуски, детските градини в община Сандански да не работят. На ротационен принцип само едно от детските заведения не затваря врати и приема децата на родители, които не са в отпуск или имат проблеми с това някой да се грижи за малчуганите. Сега обаче всички детски градини ще работят през цялото лято.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.