Детското отделение на болницата в Благоевград хлопва врати

Детското отделение на болницата в Благоевград хлопва врати

Детското отделение на болницата в Благоевград затваря врати от първи юни. Официалната причина е козметичен ремонт на сградата. Твърди се обаче, че всъщност има липса на специалисти. Със затварянето на детското отделение, малките пациенти ще се пренасочват за лечение към местна частна клиника.

В детското отделение работят четирима елекари. Подписват се срещу 800 лева заплата и се трудят в тежки условия. По информация на NOVA, от 1 юни двама от специалистите се пенсионират и графикът става невъзможен за изпълнение. Директорът на болницата Огнян Митев категорично отказа коментар, а кметът на Благоевград Румен Томов заяви, че до него информация за кадрови проблеми в отделението не е достигала.

„За един месец ще направим ремонт на детското отделение. Там имаше една благотворителна кампания по Коледа и ние, общината, ще помогнем, така че отделението да стане по-добро за лекуване на подрастващото поколение. Нямаме информация за лекарите“, обясни кметът на града.

Лекарите в детското отделение също отказаха коментар, защото нямали право да говорят. Всички деца от отделението вече са изписани, късно снощи само е прието едно дете с тридневна клинична пътека, така че да бъде изписано преди понеделник, когато окончателно отделението ще затвори, поне за месец.

Най-близкото детско отделение е това в Дупница. В частната болница в Благоевград, децата ще бъдат настанявани в стаи, в зависимост от заболяванията си, защото обособено детско отделение там няма.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *