Деца и възрастни се придвижваха само пеш или с колело из Банско

Деца и възрастни се придвижваха само пеш или с колело из Банско

Банско продължава с инициативите в Европейската седмица на мобилността. Във вчерашния празничен ден на вярата, надеждата и любовта голям брой хора – възрастни и най-вече деца, се вслушаха в апела за движение пеша. Те стигнаха до работните си места и училищата и обратно до домовете си без автомобили.

Единственият допуснат компромис бяха велосипеди за закъсняващите сутринта. Туристи и гости на Банско, които се включиха в инициативата за ходене пеша на работа и училище, отбелязаха, че тук това е лесно и безопасно заради големия обхват на пешеходната зона в града.

Вчера и днес в Европейската седмица на мобилността в Банско се включи и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, като проведе разяснителна кампания сред тийнейджърите за влиянието на социалната дистанция заради коронавируса, върху отношенията и поведението им в различна среда.

Очаквано, най-голяма радост и всеотдайност предизвика у най-малките веселата част на Европейска седмица на мобилността, организирана от Начално училище ”Св. Паисий Хилендарски”. Тя започна с музикално междучасие в последния за седмицата учебен ден и продължи следобеда с колела и тротинетки в градския парк, народна топка, футбол и масов крос на стадиона, поход до Пещерите и спортни игри за най-малките.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *