Деца очароваха зрителите с изпълненията си на „Пирин фолк”

Деца очароваха зрителите с изпълненията си на „Пирин фолк”

Петото юбилейно издание на „Детски Пирин Фолк“ Сандански бе очаквано с огромен интерес и отново предизвика истински фурор в Летния театър. С награди бяха отличени участници от различни възрасти и различни точки на България, всеки от които се представи великолепно. Вечерта бе открита с химна-емблема „Добре дошли в Сандански, приятели“ в изпълнения на ФФ „Славей“ и Духов оркестър Сандански. И тази година водещи на събитието бяха чаровните Даниела Колева и Николай Николов.

На сцена в конкурса за изпълнителско изкуство на песен от македонска фолклорна област за деца между 8 и 15 години се представиха с 20 изпълнители от всички краища на България. За хореографиите се погрижиха местните състави: ТС „Празник“, с ръководител Михаил Митрев, ТФ „Хоуп“, с ръководители Невена и Валентина Станкови, ДТС „Звездица“, с ръководители Владислава и Станислава Димитрови и Ансамбъл „Македонци“, с ръководител Иван Занчев.

Надпреварата бе истински оспорвана, а младите изпълнители показаха завидни вокални качества и истински затрудниха журито в избора. Фестивалното жури бе в състав: проф. Венцислав Димов, Надежда Захариева, Димитър Динев, Атанас Стоянов, Севдалина Спасова, Генчо Генчев и Милан Завков.

Колорит във вечерта внесоха мъжка фолклорна група „Годлевски Великден“ с автентичните си изпълнения. За прекрасния спектакъл допринесе иконата на фолклорната музика – достолепната Гуна Иванова с впечатляваща програма, подготвена специално за юбилейното издание на Детски Пирин Фолк.

На 28 август (събота) ще се проведе Конкурса за Изпълнителско изкуство. Специални гости ще бъдат победителката от миналогодишното издание на фестивала Василиа Петрова и звездата от Северна Македония Йордан Митев.

Фестивалната вечер ще се излъчи на живо по 3 национални телевизии Фен Фолк ТВ, Фен ТВ, БНТ 4 и 2 радиостанции – радио Зорана и радио Белла, както и в официалния YouTube канал и facebook страницата на Фен Фолк ТВ.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *