Джамбазки: Борим се за неделима българска нация от Охрид до Черно море

Джамбазки: Борим се за неделима българска нация от Охрид до Черно море

„Агресивна ляво-левичарска вълна се опитва да изтрие националните държави“, заяви Ангел Джамбазки при откриването на Политическата академия на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Сандански.

Събитието се организира от българския евродепутат и заместник-председател на ВМРО и в него участваха млади лидери от цялата страна, съобщиха от партията.

„Радвам се да ви видя в добро здраве, бодър дух и уверен български национализъм и патриотизъм. Утре ние ще отбележим за пореден път годишнината от подлото убийство на великия водач на ВМРО Тодор Александров. Но днес отбелязваме 30 години от смъртта на друг велик водач на ВМРО – Иван Михайлов. Най-добрият начин да ги почетем е като продължим тяхното дело. Най-добрият начин да ги почетем е да продължим да вярваме, да се борим и да работим за това, за което те се бориха и което ни завещаха – обединението на единната, целокупна неделима българска нация от Охрид до Черно море и от Дунав до Бяло море. Това е, което ние искаме от политиката. Не повече и не по-малко. Това е причината, поради която е създадена и продължава да живее организацията ВМРО“, каза в приветствието си Джамбазки.

Той обърна внимание и на протестите и разделението, което има в обществото ни в момента.

„Днес, когато отново има брожения, протести, напрежения, всеки от нас трябва да е спокоен за делото си и за това, което правим. Защото ние сме горди, убедени, просветени български националисти. И няма никакво значение кой какво говори по адрес на нашата организация. Особено, когато става дума за ренегати, за малодушни предатели и страхливци, които са избягали, предали са се, напуснали са и сега се опитват да бъдат корективи. Не могат да бъдат! Без значение от конюнктурата, без значение от критики ние преследваме нашата цел и нашата идея“, каза още евродепутатът.

Основна тема в изказването на Ангел Джамбазки бяха и процесите, които се случват в европейския парламент и Европейския съюз.

„Никой в българското общество не обръща внимание на това, което се случва в Европа и което ни засяга пряко. Никой не забелязва агресивната ляво-левичарска вълна, която се опитва да изтрие националните държави. Която стъпка по стъпка превзема нови и нови позиции в Европейския парламент. През конференцията „Бъдещето на ЕС“, през Зелената сделка, през опитите националните лидери да бъдат порицавани от анонимни европейски депутати от други държави и да им се държи сметка. И то винаги в посоките Истанбулска конвенция, еднополови бракове, циганско население. Някой там опитва да избутва нашата национална държава. Да разгражда националните държави. Да изтрие нацията като такава. И това, уви, не е само приказка. Това е факт“, каза Джамбазки.

„Да живее единната и неделима българска нация! Да живее българска Македония. Да живее България!“, завърши евродепутатът.

Изказвания пред присъстващите направиха още евродепутатът Андрей Слабаков, кметът на Сандански Атанас Стоянов, депутатът Красимир Богданов, Ричард Милсъм – генерален секретар на партията на Европейските консерватори и реформисти. Членовете на Европейския парламент Хорхе Виялба (Испания) Чарли Ваймерс (Швеция), които говориха за бъдещето на Европа.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *