Джипи отказва изследване на мъж, контактувал с болни от коронавирус в Банско

В продължение на две седмици мъж, посрещал в Банско израелски туристи доказано потвърдени с коронавирус, получава многократен отказ да бъде изследван въпреки кашлицата и това, че изрично настоявал да му се направи тест.

Мъжът е от Бургас и се е прибрал в родния си град, след като разбрал, че вероятно е контактувал със заразен.

„За съжаление никой не ме потърси, за да проконтролира състоянието ми. Когато сезонът за нас приключи трябваше да се приберем по градовете. Тогава аз се изследвах лично за себе си и се поставих под 14-дневна изолация”, разказа Бранимир Колев пред Нова телевизия. На брифинга днес обаче ген. Мутафчийски обяви, че няма информация за подобен случай и бе категоричен, че в РЗИ в Бургас се работи стриктно по предписанията на щаба.

„Потърсих 112, откъдето ме прехвърлиха към РЗИ. От здравната инспекция ми казаха да се свържа с личния си лекар, защото той решавал. Той ми каза да си стоя вкъщи, защото ако съм отидел до РЗИ или в Инфекциозно отделение – съм щял да лепна нещо друго и едва ли са щели да ме излекуват”, посочи още Колев.

Мъжът се прибрал от Банско с кашлица, висока температура обаче нямал. „Това ме притесняваше, защото чрез тази кашлица аз мога да заразя всички други около мен. Поддържах връзка с личния си лекар 14 дни”, каза той.

„Първата седмица след като разбрах, че съм бил контактен, издирвах къде да си направя тест. Пробата ми засега е отрицателна, което ме радва. Следващ тест никой не ми е казал кога трябва да си направя”, заключи Бранимир.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *