Димитър Маринов: Баща ми е спермодарител

Актьорът Димитър Маринов донесе много радост на България покрай участието си в „Зелената книга“, който спечели награда Оскар. Но нито пътят в Америка е бил лесен за него, нито пътят до там.В подкаста на Тото от „СкандаУ“ двамата участници в „Като две капки вода“ си поговориха са много неща.

Стана въпрос за историята на актьора, за разбиранията му за това кое е стойностно и кое не, както и разбира се за шоуто, в което двамата стават приятели. Още в началото обаче Маринов разказва за невероятната си съдба.

Оказва се, че Димитър Маринов не е от Русе, както вероятно ще прочетете на много места, а е роден в болница „Шейново“. Расте пък в сърцето на София – зад Царския дворец. Но всичко това – като осиновено дете… Съдбата му е едно от много недоразуменя в комунистическия свят. Осиновителите на актьора пък са от Пловдив, макар че той не е точно оставен за осиновяване.

Това, което всъщност е бил Димитър Маринов, е онова, което на английски се нарича „the golden child“ – дете, заченато при отнемане на девственост. Биологичния си баща пък нарече „спермодарител“. Двамата все пак успяват да се запознаят и това се случва през 1986 г., като познанството им трае 7 минути. Тогава актьорът отива в Русе, където живеел биологичният му родител.

Баща му останал шокиран, макар че подозирал, че има дете. Маринов дал телефона си, заявявайки, че не иска нищо освен приятелство. Но не получил и него. Дори и след славата, която получава след Оскара за „Зелената книга.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *