Димитър Урдев за Аквапарка: Още един месец безпомощност на Община Благоевград

Още един месец безпомощност от страна на Община Благоевград. Така бившият общински съветник Димитър Урдев лаконично коментира в личния си фейсбук плачевното състояние, в което се намира някогашният аквапарк в областния център.

За да подкрепи своите думи, Урдев публикува и няколко снимки с предупреждението: „Всеки момент можем да станем свидетели на инцидент с деца. Прилагам снимки от вчера вечерта на състоянието на Аквапарк Благоевград. Безхаберието е потресаващо“.

Състоянието на единствения аквапарк в областния център отдавна предизвиква възмущението на благоевградчани. Съдбата на съоръжението ще бъде дискутирана и на предстоящата сесия на общинския съвет, която ще се проведе на 11 септември. На сесията през август общински съветници призоваха кмета Румен Томов да назначи общинска охрана в района, тъй като обектът е опасен за преминаващите, а и за децата, които играят наоколо. Охрана към момента няма.

Преди години плажът бе преотдаден на концесия, но консеционерът така и не изпълни задълженията си по договора и в годините мястото се превърна в развалина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *