Директорските места в 7 детски градини в Благоевград на конкурс

Един месец срок даде вчера община Благоевград на кандидатите за директорски места в 7 детски градини и Центъра за личностно и творческо разцвитие на децата на Благоевград да напишат концепции за 3-годишно развитие на детското заведение, за да се явят на конкурси за позициите.

Пет от шефските места в детските заведения се овакантиха още миналата година с пенсиониране на предишните директори, като временно за ръководители бяха назначени Евелина Доскова на ДГ „Усмивка“ в кв. „Струмско“, Славка Джаркова на Втора градина „Св. Богородица“ в жк „Еленово“, Катя Низамова на Осма градина „Вечерница“ над театъра, Галина Арабаджиева на Десета градина на ул. „Ст. Календерски“ и Емилия Георгиева на Единайста градина „Здравец“ в ромската махала. Последните две пенсионерки – Елка Зашева на ДГ „Детски свят“ на ул. „Марица” и Маруся Иванова на Трета градина при плажа, бяха освободени преди дни и заменени временно съответно от Стойка Гошева и Илияна Христова до провеждане на конкурсите.

Мястото на директор на ЦЛТРДБ бе освободено след отстраняване от поста на Цветанка Гаврилова през януари т.г., като мотивът, посочен от кметския екип, бе, че тя не е отговаряла на условията за явяване на конкурса, с който е била назначена, тъй като не е имала нужния учителски стаж. През февруари мястото й временно до провеждане на конкурс зае учителката с над 20 г. стаж Силвия Иванова.

Всички конкурси ще се състоят в три етапа: допускане по документи, защита на концепция и събеседване, като датата ще се обяви след изтичане на 1-месечния срок. Сред важните условия за кандидатстване е наличието на минимум 5 години учителски стаж, пише „Струма“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *