Днес погребват загиналия край Благоевград пилот Георги Георгиев

Днес погребват загиналия край Благоевград пилот Георги Георгиев

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за пътнотранспортно произшествие, при което загина 49-годишният автопилот Георги Георгиев.

На 24.04.2021 г. се проведе генерална тренировка на състезание от 2-ри кръг от националния автомобилен шампионат „Планинско изкачване – Благоевград 2021“.

Около 16,30 ч. участващият в нея Георги Георгиев (на 49 години), при управление на автомобил, марка и модел „Субару Импреза“, движейки се с висока скорост, изгубил контрол върху превозното средство. Колата излязла вдясно от пътя и се ударила челно в бетонна стена на частен имот, вследствие на което състезателят починал на място. Инцидентът станал на около 70 метра след финала.

Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието, иззети са записи от видеокамери, назначени са експертизи, приобщени са писмени и веществени доказателства.

Погребението на Гецата, както го наричат приятелите му ще бъде днес в ихтиманското село Борика.

Председателят на автоклуба Green Fox Motorsport Димитър Кондев откри дарителска сметка, с която да се помогне на семейството на Георги Георгие. Средствата, които ще се съберат, ще бъдат преведени изцяло, официално и прозрачно на съпругата му, обявиха от клуба.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *