Днес умуват: Кога ще отворят забавачките в Сандански?

Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, ще проведе среща днес с директорите на детските градини и ясли. Целта е да се чуят всички мнения за готовността на забавачките да приемат отново деца и да осигурят спазване на всички противоепидемични мерки. Експерт от Регионалната здравна инспекция в Сандански ще присъства на разговора и ще даде конкретни указания какво трява да се предприеме за гарантиране здравето на децата и на персонала.

Община Сандански, заедно с директорите, провежда предварително проучване кои родители са готови да пуснат децата си отново на детска градина. На база на предоставените списъци ще се организира цялата дейност на всяка градина, за да няма претоварване на групите и да се спазят всички препоръки на държавните органи.

Обсъждат се идеи как максимално ефективно да се използват помещенията в детските градини, за да има достатъчно място за игра и обучение на всички деца. Това ще става при стриктно спазване на препоръките да не се струпват твърде много деца на едно място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *