Добра вест! Рекорден брой оздравели в Италия – 2563 за 24 часа

Италия обяви, че вчера оздравелите от Ковид-19 в рамките на денонощие са 2563. Това е рекорд от началото на пандемията в страната, където болестта отне живота на близо 23 000 души, предаде Франс прес.

„Това е най-голямото число оздравели от началото на кризата, обяви Анджело Борели, началник на службата за гражданска защита, като добави, че починалите за последното денонощие са били 575“, предава БТА.

На Апенините вчера имаше 107 000 регистрирани болни, с 355 повече от предния ден. В някои региони като Торино, Неапол и Рим, тази бройка спада.

Италия се похвали и с броя на извършените тестове – над 65 000 за 24 часа. Малко над 5 на сто от тях са били положителни. Това е още един показател за ефективността на взетите мерки за изолация за ограничаване на заразата, каза Франко Локатели – ръководител на висшия съвет по здравеопазване.Той съобщи на пресконференция вчера, че на 3 април в интензивно отделение са били 4068 души, а последните данни са за малко над 2800.

Анджело Борели изрази задоволство, че натискът върху болничните заведения вече е облекчен. Той отбеляза, че това дава представа за огромната работа, извършена в болниците, и за сътрудничеството на гражданите.

Над 10 на сто от заразените с коронавирус в Италия са медицински работници. Две трети от тях са жени, по оповестени вчера данни, от висшия институт по здравеопазване. Близо четирима от всеки десет са медицински сестри и акушери, двама от всеки десет са лекари.

125 лекари са загинали в страната в неравната битка с коронавируса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *