Доброволец от Самоков: Трябва да бъдем добри, не само заради пандемията!

Петима приятели станаха доброволци в Самоков. Те раздадоха по домовете пакетите храна от БЧК на крайно нуждаещите се граждани на Самоков. Захари Велчев, Димитър Велчев, Любослав Стефанов, Венцислав Попов и Радослав Попов са петима близки приятели, които в трудните дни на социална изолация, решават да не бездействат, а да се запишат доброволци към кризисния щаб на Община Самоков. Те избират да се включат активно при всяка кауза в помощ на хората. Благодарения на петимата доброволци повече от 70 жители на Самоков получиха пакети с храни от първа необходимост.

Един от доброволците Захари Велчев споделя пред БНР, че е потърпевш от ситуацията в страната, защото семейството му има три заведения с персонал от 50 души, но днес не работят. Тежко е положението за много хора, останали без препитание, споделя Захари Велчев и затова се ангажира да помага с каквото може.

Петимата приятели отделят време и собствени ресурси, за да занесат хранителните продукти на хората в нужда.

„ … там, където ходихме, не е въобще цветущо положението. И много се радвам, че има такива институции като Български червен кръст, които помагат на тези хора. Много ми се иска и аз с каквото мога също да допринеса, дори съм готов и аз да даря нещо на тези хора, само и само празниците да могат да ги отпразнуват както трябва“ , казва Захари и допълва, че трябва да бъдем добри и да помагаме на хората в нужда, не само в трудните за страната дни, а постоянно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *