Добро дело! Кметът настанява в социално жилище бедния Станко Митов

Кметът инж. Румен Томов пое ангажимент да настани в социално жилище 76 – годишният Станко Митов от Благоевград, информира Pirinsko.com. Трогнат от съдбата на бай Станко, по известен в града като дядо Коледа, градоначалникът се срещна днес с него, давайки му дума до седмица да го настани в боксониера в новите социални жилища в Благоевград. А на изпроводяк дори го изпрати с торба пълна с подаръци.

„Станко Митов определено е ембелматична фигура за Благоевград. Познаваме го всички, най – вече е люимец на нашите деца и внуци. Не мога да бъда равнодушен към съдбата на такъв човек, затова сме хора, трябва да помагаме с каквото можем. В подобна ситуация може да изпадне всеки, живот – застраховка няма за никой. Това може да бъдем утрешния ден ние, нашите родители и близки. В мига, в който разбрах за бедата, която го е споделяла, не можех да остана безучастен и веднага разпоредих на екипа ми да направи всичко възможно той да изживее старините си спокойно, нахранен и на топло“, коментира Румен Томов.

Освен, че съвсем скоро ще има нов дом, бай Станко вече е записан и за услугата „Топъл обяд“, която ще продължи до 24 юли. След това, всеки ден храна ще му бъде доставяна на място от социалният патронаж в Благоевград.

Както писхаме, стотици жители на Благоевград и Югозапада протегнаха ръка за помощ на 76 – годишният Станко Митов, познат сред малки и големи като Дядо Коледа в областния център на Пиринско.

Той остана без работа и доходи по време на извънредното положение в страната заради коронавируса. Парите от пенсията му стигат дотолкова, доколкото да си плати наема на квартирата, в която живее и разходите за нея. Възрастният човек е на ръба на оцеляването и едва смогва да си купи храна, с оглед на така създалата се обстановка

По този повод, близкият негов приятел и бивш общински съветник в Благоевград Светлин Бонев отправи апел за помощ в социалната мрежа, на който откликнаха стотици хора от 12 до 80 години, всеки със желание да помогне макар и с малко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *