Добро дело! Собствениците на верига магазини CBA с дарение за МБАЛ-Благоевград

В дните на Извънредно положение и крути мерки около разпространението на Коронавируса, добрите новини ни окуражават и подсилват надеждата, че всички заедно можем да се справим с тежката ситуация в момента.

След като депутатът Делян Пеевски направи дарения за болници в Пиринско, включително и МБАЛ Благоевград, днес разбрахме, че на болницата в областния център са помогнали и собствениците на благоевградската верига хранителни магазини – СBА. С дарението им от 8000 лева са купени консумативи, костюми и предпазни средства за лекарите.

Ръководството на болницата изразява признанието си към дарителите и им благодари за своевременната помощ. „Обстановката в болницата е спокойна, няма пациенти със съмнения за коронавирус, или пък настанени в здравното заведение, каза директорът и д-р Огнян Митев.

В инфекциозно отделение все още е туристът от Банско, 78-годишният англичанин, който е здрав, но се изкачват резултатите от няколкото проби, които да докажат окончателно, че той не е опасен и може да бъде изписан, пише struma.com. В отделението има още един пациент, който също е показал отрицателна проба, но ще трябва да се направят още няколко, които да потвърдят отрицателния резултат.

Болницата има готовност при извънредни ситуации, вчера в реанимация бе отделен част от коридора на отделението, за изолиране на евентуални пациенти с вируса, каза още болничният шеф.

„Изолация и дисциплина при спазване на разпоредените мерки, това е пътят към оцеляването в тази ситуация“, каза д-р Митев, който призова хората да се отнасят отговорно към забраните. Спокойно е и в здравните заведения в целия регион, до момента няма съобщения за заразени хора от Пиринско.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *