Домашен арест за петричанина, задържан след смъртта на Иван в хотел в Сандански

По-леката мярка “домашен арест” бе наложена на петричанина Иван Николов, задържан заради смъртта на санданчанина Иван Асенов в хотел „Шатрата”, пише в. „Струма“. Това постанови съдия Рая Манолева в Районен съд – Сандански, тя отхвърли като неоснователно искането на Районна прокуратура за налагане на най-тежката мярка “задържане под стража”.

Според досъдебното производство, образувано на база събрани доказателства по установяване причините за смъртта на 29-годишния Иван Асенов, няма опасност задържаният да се укрие или извърши друго престъпление. Николов живее в едно домакинство с родителите си и се грижи за болната си сестра. Наложената по-лека мярка “домашен арест” подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Благоевград.

Николов бе задържан с прокурорско разпореждане за 72 часа в 17.30 ч. на 28.04.2020 г. и вчера след налагане на по-леката мярка “домашен арест” бе освободен от следствения арест.

Днес в гробищния парк на ромите в Сандански бе погребан Иван Асенов. Близък негов роднина сподели, че ръцете и лицето му са били в синини и с наранявания, на шията е имал прорезна рана от нож или друг предмет, а краката му са били преразяни над стъпалата. Близки настояват да се установи категорично дали преди да умре Иван Асенов е бил сексуално малтретиран.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *