Дончев: В ГЕРБ е ясно кой носи отговорност, а в правителството?!

Дончев: В ГЕРБ е ясно кой носи отговорност, а в правителството?!

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев призова симпатизантите на ГЕРБ-СДС в Добрич да не изпитват омраза.

„Не знам общество или човек, който се е развил и успял с омраза. Искам да вярвате, че имаме сила, че сме заедно и че най-доброто предстои. Никой не може да Ви изчегърта“, призова Дончев. Той припомни, че за „партии на статуквото“ говорят хора, които са в българската политика от десетилетия. „Говорят за партии на статуквото. Част от тези, които Ви говорят за статукво и промяна са същите, които когато бях на 16 години, ни обещаваха демократичен социализъм. Или същите, срещу които протестирахме през 1997 година. Те говорят за статукво и промяна“, посочи Дончев.

По думите му, никой от ГЕРБ не е против промяната, но в работата на служебното правителство няма нито почтеност, нито прозрачност, нито професионализъм, които бяха обещани.

„За да управляваш, трябват много неща. Първо – да знаеш какво искаш. Трябват знания и опит. Освен това обаче трябва и екип. 15 човека на едно място не означава, че те могат да свършат работа. Най-добрият екип, е на ГЕРБ. Трябва и още нещо, казва се отговорност. Да има механизъм, по който да понесеш политическа отговорност, когато сбъркаш в нещо. В служебното правителство аз не виждам кой и как носи политическа отговорност. В ГЕРБ винаги е ясно как се носи отговорност. И за да управляваш, трябва и лидерство. Лидерът не се страхува да води хората напред и да ги води на места, където не са били“, допълни Томислав Дончев.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *