Доц. Мангъров: Няма да има втора вълна на коронавирус наесен

Не очаквам да има втора вълна на зараза от коронавирус през есента в този апокалиптичен смисъл, в който се говори. Трябва да спрат тези сутрешни изпълнения с щаба, от които няма нищо добро. Нещата вървят към своя край, хубаво е колкото се може по-бързо да се върнем към нормалния начин на живот, коментира днес в Русе инфекционистът доц. д-р Атанас Мангъров.

Той изненадващо се появи на сбирка на членове и симпатизанти на партия АБВ в крайдунавския град. Според официалното съобщение бил е поканен като специалист да участва в медицински форум на тема „COVID-19 в настоящето и въпросът за бъдещето“.

„Ако този вирус остане сред населението, в никакъв случай няма да се получи такава епидемична заболяемост в този смисъл, в който се очаква. Поначало тези вируси нямат способността трайно да живеят сред човешката популация“, обясни пред журналисти доц. Мангъров. По думите му дори и вирусът да остане, той ще бъде в състояние на „едно тлеене“, но в никакъв случай – на епидемичен взрив.

На пресконференцията стана ясно също, че от АБВ са изпратили на 22 май заявление до Министерския съвет по Закона за достъп до обществена информация да им бъдат предоставени копия от протоколите от проведените заседания на Националния оперативен щаб. Според лидера на АБВ Румен Петков тази информация им била необходима, за да знаят мотивите за всяко едно действие, предприемано от Щаба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *