До 20% от полицаите в Кюстендилско са в отпуск

До 20 % от личиня състав в полицейските управления в Кюстендил, Дупница, Бобов дол и Рила и в областната дирекция са в отпуск – въпреки натовареността на състава около мерките при извънредното положение заради корона вируса, каза шефът на дирекцията ст. инспектор Елиан Стамболийски.

Това се прави, за да не се наруши годишният график за служебните отпуски за състава предвид очертаващите се натоварени месеци и за полицията в предстоящите месеци – пандемията от коронавируса, туристическия сезон, ако има такъв, черешовата реколта в региона, когато няма да може да излезе в отпуск нито един полицай, пише кмета.бг.

По трима души от отдел в районните управления са пуснати в отпуск, като уговорката е при необходимост да я прекратят и веднага да се явят на работа. Криминалната престъпност и в региона намалява, затова дирекцията може да си позволи да пуска служители в отпуск, казва директорът Елиан Стамболийски.

Полицаите, които не са в отпуск, са доста натоварени и на голямо тичане. И с денонощен контрол по спазването на мерките срещу корона вируса, основно по ромските квартали. И при неотменната охранителна дейност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *