Дрогираният убиец на Милен Цветков изобщо не е използвал спирачката

Огледът на тежката катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков показал, че при удара автомобилът му е изхвърлен на 20 метра напред, обясни директорът на столичната полиция Георги Хаджиев и поясни, че експертите не са установили спирачен път от гумите на джипа, ударил колата на Цветков, предаде БТА.

Инцидентът стана снощи на бул. „Черни връх“. 22-годишният мъж, който бил с жена в колата, е ударил автомобила на Цветков отзад. Тест е показал, че младежът е употребил канабис и амфетамин. Той има книжка от 2016 година, като до момента има само едно леко нарушение на закона за движение по пътищата. Той е задържан за 24 часа. (Според ПИК шофьорът се казва Кристиан Асенов Николов. Колата, която е карал, се води собственост на фирма „Десислава Пешева-Комерс“ ЕТ, която се занимава с винопроизводство. Собственичката Десислава Крумова Пешева е съдружник на Миню Стайков в „Сис индъстрис“, „Топаз продакшън“ и Винпром Карнобат. Във фирма „АС ОПТИМУС“ ЕООД Пешева е съдружник с бащата на шофьора Асен Александров Николов. Той пък е свързан с нея в още 8 фирми, пише ПИК.)

Полицията очаква засилен трафик в края на деня, като се очаква голяма част от хората да тръгнат към София. Пропускането ще бъде само от 6 до 8 и от 18 до 20 часа, независимо колко е дълга колоната от чакащи, каза Хаджиев.

Той беше категоричен, че ще се проверяват всички обстоятелства, декларирани от пътуващите. Ще бъде сравнявано дори с това, което са посочили при напускането на София. Ако има разминаване, ще бъде сезирана прокуратурата.

Около 60000-70000 коли са напуснали столицата преди новите по-тежки мерки, а до момента са се върнали около 16 000 – 17 000 коли.

Вчера двама от шофьорите са се държали агресивно, посочи Хаджиев и уточни, че вече са започнали дела за осуетяване на полицейска проверка и за нарушение на противоепидемичните мерки. Масово пътуващите декларират, че са пътуват по работа. Но една част от тях се оказват регистрирани на бюрата по труда или пък изобщо не работят във фирмите, които са посочили. Такива случаи в само в София вече са над 90.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *