Дупничанка със съмнение за коронавирус, работила в хранителен магазин! Рила опустя…

Дупничанка е настанена в изолатора на общинската болница в Дупница заради съмнение за коронавирус. Тя е работила като продавачка в хранителен магазин в родния й град.

Все още не са излезли резултатите на 47-г. мъж от село Стоб, който също е със съмнение за коронавирус. В събота той бе хоспитализиран в изолатора на общинската болница в Дупница с грипоподобни симптоми. Мъжът е собственик на магазин в Банско. Там живеел постоянно, но когато имал време се връщал в бащиния си дом в Стоб, пише в. „Струма“.

„Градчето ни опустя. Вече тръгвам със страх на работа. Притеснявам се да не се появи човек със симптоми на коронавирус. Ами ако пламне цялото Рилско корито?”, заяви д-р Мирослав Корчев от Спешен център – Рила.

“Сутринта като идвах на работа, не срещнах нито един човек по пътя. След като сложиха КПП на входа на Кочериново, драстично намаля и пътникопотокът към Рилски манастир. Половината жители на Рила и селата са по Испания. Никой все още не се е върнал. Тепърва, когато започнат да си идват, се очаква бум на съмнения да коронавирус. Толкова години съм лекар в Спешен център, не си спомням да съм се страхувала така. Минали са много грипни епидемии… Страхуваме се не само за себе си, но и за хората в Рила и Кочериново.

Добре прави държавата, че затваря градове, слага КПП-та, дано успее да ограничи разпространението на заразата. За и от Рила от няколко дни пътуват само два автобуса. Преди бяха през час. Положението е сериозно.

Екипите на Спешен център – Рила са снабдени със специални облекла, очила, маски… въпреки това се страхувам, ако пламне Рилското корито, аз съм на първа линия. Но няма да се скрия, ще вървя където ме повикат”, заяви д-р Мирослав Корчев, който вчера беше дежурен в Спешния център на планинския град.

Името на д-р Корчев нашумя в медийното пространство, след като спаси няколко човешки живота при необичайни обстоятелства и само с подръчни средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *