Дупнишкият съд обяви за невинен Каплата по заканата за убийство

Съдия Ели Скоклева от Районен съд – Дупница днес обяви за невинен Васил Капланов-Каплата за заканата за убийство отпреди две години срещу Димитър Недев. Мотивът на съдията е, че няма достатъчно доказателства. Час по-късно обаче Окръжен съд – Кюстендил му наложи мярка “подписка” за повторна закана за убийство пак срещу Д. Недев.

През август 2020 г., след изчезването на Янек Миланов, Д. Недев подаде жалба в полицията и прокуратурата в Дупница с твърдението, че В. Капланов-Каплата го е заплашил по телефона, докато той бил на море. Ето какво разказа тогава Д. Недев пред репортер на „Струма”:

„На 31 август В. Капланов все още беше под домашен арест. Обади ми се по телефона и ме заплаши. До него имаше и други хора, докато той ме заплашваше, се чуваха гласовете и на останалите, които казаха: „Чакай ни, скоро ще ти дойдем на гости”. „Чуваш ли, до мен са двама мои приятели, които са ми на гости. Те ще те намерят”, заплашил го Каплата.

Делото беше препратено от Районен съд – Дупница до Районен съд – Несебър с мотива, че когато Д. Недев е заплашван, е бил на територията на тази община. От Несебър делото е препратено до по-висша инстанция с искане да се гледа в съда в Дупница и беше върнато за разглеждане отново в Районен съд – Дупница.

От днес Васил Капланов-Каплата е с мярка “подписка” за новата заплаха срещу Д. Недев и семейството му, извършена преди около седмица, като по думите на заплашвания Каплата му насочил пистолет през стъклото на автомобила.

След инцидента В. Капланов беше задържан за 24 часа, но пуснат на свобода от съдия Ели Скоклева. Адвокатът на Д. Недев е обжалвал пред Окръжен съд – Кюстендил решението на съдия Скоклева пред Окръжен съд – Кюстендил, който наложи мярка “подписка” на Каплата.

От няколко дни Д. Недев и семейството му са под постоянна полицейска охрана. Той се страхува за живота си и този на семейството си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *