Дъщерята на Цветана Манева си търси работа за 10 евро на час

Единствената дъщеря на Цветана Манева от брака ѝ с Николай Пенчев явно е закъсала финансово. Надежда Пенчева, която от години живее във Виена, си пусна обява за работа в своя профил във фейсбук. Услугите, които предлага, са да пазарува на възрастни и болни хора или майки с деца, както и да им помага с домакинските задължения, като заплащането, което иска, е 10 евро на час.

Доскоро Надежда се издържаше, гледайки болни пенсионери, но не е ясно дали продължава да практикува, предвид извънредното положение в Австрия.

Навремето щерката на звездата от „Дами канят“ заминала за австрийската столица заради съпруга си Борислав Петранов, който бе назначен за директор на Дом „Витгенщайн“ във Виена, но след известно време бе съден за плагиатство и обвинен, че резили институцията, след което последва неговото уволнение. Така за прехраната на двете им деца се наложило да се грижи Надя, която по онова време често се сблъсква с обиди и забележки за наглите и мързеливи българи, които идват да точат социалната система на Австрия.

В трудния за семейството период ръка ѝ подали други балканци, най-вече сърби и косовари, които ѝ съдействали да си намери работа. Така тя започнала да се прехранва като медицински асистент, или иначе казано – обслужвала нуждите на възрастни и болни хора, които не могат да се грижат за себе си. Макар никога да не си била помисляла, че ще ѝ се наложи да върши подобна работа, все пак била благодарна, че със съпруга ѝ и двете им пораснали деца били живи и здрави.

Майка ѝ Цветана Манева пък по време на карантината излиза да си пазарува сама, разкриват нейни съседи от столичната кооперация, в която живее. Кинозвездата, за разлика от повечето пенсионери у нас, не търси най-евтини стоки на промоция от големите вериги хипермаркети, а се зарежда с първокласни хранителни продукти от фермерски магазини или направо си купува топла готова храна от ресторантите в квартала ѝ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *