Д-р Дариткова обвини СЗО за заразяването си с коронавирус

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова обвини СЗО за заразяването си с коронавирус.

,,Със сигурност не съм се заразила в кабинета си от пациентите, по-вероятно е това да се е случило навън, тъй като извън кабинета не съм ползвала защитни средства. В тази връзка моето лично мнение е, че съм се заразила заради препоръката на Световната здравна организация, която бе призовала здравите хора да не носят маска“, посочи Даниела Дариткова в интервю за Нова телевизия.

„Истината е, че не съм се чувствала болна, само няколко дни преди пробата се чувствах леко неразположена. Ето защо е толкова важно да се спазват мерките за социална дистанция“, сподели още тя.

,,При условие че цялата държава спазва противоепидемични мерки, нямаше как Народното събрание да избере друг модел на поведение. Но ако се направи анализ на дейността на парламента, ще се види, че той се е събирал всяка седмица за решаване на важни проблеми. Има над 120 отговорени въпроси от министри, така че Народното събрание продължава да си функционира, а демокрацията не е застрашена, както твърди опозицията“, коментира д-р Дариткова.

,,Не изпитвах страх от заболяването (с коронавирус), но основното ми притеснение бе за пациентите, които бях преглеждала седмица преди това, тъй като аз работя предимно с деца. За моя радост се оказа, че никое от контактните лица не е дало положителна проба, което ме успокои. Но няма как да бъде другояче, защото работя на два фронта – като депутат и като лекар“, допълни още тя.

,,В Конституцията се допуска възможност да се ограничават правата на гражданите при извънредно положение, но силно се надявам да не изпаднем в хипотеза на противоконституционност. В никакъв случай Законът за извънредното положение не е имал намерение да отнема изконни граждански права, тези мерки бяха предприети, за да се запази животът и здравето на хората. Предизвикателството остава, коронавирусът остава, но ние трябва да се върнем към социалния живот, а основните мерки да произтичат от здравните власти“, разясни председателят на ПГ на ГЕРБ.

,,Институциите в такава ситуация трябва да бъдат обединени, трябва да бъдем солидарни и отговорни. Убедена съм, че само по този начин можем да излезем от тази ситуация като едно силно гражданско общество“, посочи в заключение д-р Даниела Дариткова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *