Д-р Димитров сменя пенсионирания д-р Янакиев начело на психодиспансера

Д-р Георги Димитров ще оглави временно благоевградското общинско дружество „Център за психично здраве“. Той сменя на поста дългогодишния шеф д-р Николай Янакиев, който преди месец поиска общинските съветници предсрочно да прекратят договора му, за да се пенсионира.

Местният парламент на Благоевград се съобрази с волята на д-р Янакиев и прие оставката му, като в пленарна зала съветници не пропуснаха да изразят благодарност към всеотдайната му работа и да му пожелаят много и щастливи пенсионерски години.

Д-р Янакиев бе начело на общинското здравно заведение от януари 1998 г. и за 22 г. го ръководи успешно, като от дъното на националните класации изкачи психодиспансера на едно от първите места в най-тежката категория за работа с пациенти. През 39-годишният си стаж като психиатър д-р Янакиев не пренебрегна нито веднъж лекарската професия пред административните задължения и всички тежки случаи са стигали до него, пише „Струма“.

„Човек има някаква граница на енергията и на възможностите си и не може да стои вечно начело. Който започне да се мисли за единствен и незаменим, трябва да бъде изгонен. А аз искам да ме пуснат с чест и достойнство за добре свършена работа“, искрен бе пред „Струма“ д-р Янакиев.

Постът и работата му се поемат от заместника му д-р Димитров до провеждането на конкурс за избор на титуляр.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *