Д-р Каракостова е кандидат за кмет на Благоевград от „Демократична България”

Д-р Каракостова е кандидат за кмет на Благоевград от „Демократична България”

Д-р Виктория Каракостова влиза в битката за кмет на Благоевград от името на „Демократична България“. Кандидатурата й бе утвърдена вчера на коалиционен съвет между лидерите на трите партии ДСБ, „Да България” и „Зелено движение”.

Преди една седмица тя бе номинирана от общинската организация на ДСБ, след което премина през одобрението и на националния съвет на партията на провелото се съвещание в Боровец. За кандидат-кмет е бил издигнат и строителният инженер Спас Митев от „Зелено движение”, поради което двете кандидатури са били обсъдени вчера от тримата национални лидери на коалиционен съвет и в крайна сметка е решено, че д-р Каракостова ще бъде кандидатът за кмет на „Демократична България”.

Тя има 40-годишен професионален стаж както в болничната, така и в доболничната помощ. Като общопрактикуващ лекар има 3000 души в пациентската си листа, беше 3 г. зам. председател на УС на МБАЛ – Благоевград от квотата на „Реформаторския блок” във втория кабинет на ГЕРБ.

Политическата й биография е свързана с десницата, била е председател на общинската организация на СДС в Кочериново и два мандата общински съветник, както и два пъти кандидат за народен представител от СДС, като в една от депутатските листи е била заедно с настоящия служебен здравен министър д-р Стойчо Кацаров. Впоследствие е била два пъти кандидат за народен представител и от ДСБ.

Дългогодишен член на ръководството на местната организация, председател на клуба на жените на ДСБ – Благоевград, а на 8 май тази година бе избрана за председател на общинската организация, след като Калоян Ханджийски подаде оставка.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *