Д-р Михайлов: По време на Великденските празници спешните екипи работиха на високи обороти

Д-р Михайлов: По време на Великденските празници спешните екипи работиха на високи обороти

„Работата на спешните екипи в област Благоевград по време на Великденските празници бих определил като относително напрегната. 17 бяха мобилните екипи в 10-те филиала на територията на областта, обслужени са около 850 пациенти. От тях 589 са амбулаторни, т.е. пациенти, които сами са потърсили помощ в нашите спешни сектори и отделения, имаме 236 повиквания, когато линейките с екипи са се отзовали на мястото на инцидента след повикване на тел. 112.“ – така обобщи работата на спешните екипи д-р Красимир Михайлов, директор на ЦСМП – Благоевград по време на 4-те дни от Великденските празници, информира БНР.

Той уточни, че за тези дни – 47 са хоспитализираните пациенти, най-честите оплаквания са свързани със сърдечно-съдовата система, 13 стенокардии, 1 инфаркт на миокарда, 6 ритъмно-проводни нарушения на сърдечния ритъм, 14 инсулта. 6 са случаите, свързани с оплаквания за стомашно-чревния тракт. Всички тези случаи са обвързани с празничните дни и употребата на храни в по-голямо количество и алкохолни напитки.

Директорът на ЦСМП – Благоевград съобщи, че по време на празничните дни – на 17 април в петричката болница има 1 хоспитализиран пациент с доказан коронавирус. Има и други 2-ма пациенти, които са били съмнителни, но след тестуване се оказва, че не са заразени с ковид-19. Единият пациент, който се е завърнал от Англия е поставен под карантина, има и пациент, постъпил в МБАЛ – Благоевград с белодробна симптоматика.

„Към момента имаме всички необходими лични предпазни облекла. Получаваме ги регулярно чрез РЗИ, закупуваме ги и със собствени средства. Искам да благодаря на всички дарители, които подпомогнаха снабдяването на така необходимите лични предпазни средства – Ловно-рибарско дружество „Сокол“, Общинският съвет в Благоевград предостави в четвъртък 50 броя костюми за многократна употреба, народният представител Стефан Апостолов предостави шлемове за екипите. Към настоящия момент разполагаме с лични предпазни средства и екипите работят спокойно“ – обобщи работата на ЦСМП – Благоевград д-р Красимир Михайлов.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.