Д-р Петър Георгиев: Взеха ми лаптопа и 2-3 рецепти на приятели…

„Не може да се спре работата на цяла болница, и то в ковидно време“, това бе краткият коментар на управителя на белодробния диспансер в Благоевград д-р Петър Георгиев след мащабната полицейска операция в сряда, проведена под надзора на прокуратурата в общинското лечебно заведение.

Той разказа, че същата сутрин е обискиран и домът му, като са иззети служебният лаптоп и 2-3 рецепти, написани от него на приятели. „Не знам за какво са им тези рецепти, но ги взеха. Очаквах такава проверка, тъй като след жалбите на д-р Тенекеджиева ни проверяваха отвсякъде, включително и по мое искане: от Здравната каса, от РЗИ, от софийския ни одит, от Инспекцията по труда, от Дирекцията за борба с дискриминацията… Само от КАТ и от ТКЗС не са идвали на проверки“, направи опит да се пошегува със ситуацията медицинският управител и отбеляза: „Не съм очаквал обаче такъв „лов на вещици“, 50 души да се изсипят в болницата и дори не са позволили на колегите да направят сутрешната визитация.

Ковид отделението при нас не е затворено и не е нормално да се блокира работата на медиците заради една проверка, а и с какво са виновни пациентите?! Иззеха сървъра, компютри, цялата документация, в това число картоните на болните ни, дори и недовършените, архива също. Сега трябва да купуваме нов сървър, за да можем да работим, но в него няма да я има информацията, която ни е нужна, и уведомих за това Здравната каса и общината. Дори електронния ми подпис са взели и не знам защо ще им е, но това спъва работата ни, защото не се знае кога ще ни ги върнат“, обясни д-р Петър Георгиев.

Той разкри още, че в сряда не е бил разпитван в полицията, където е престоял няколко часа, и предположи, че това ще стане, след като се разговаря с работещите в здравното заведение.

Припомняме, че в белодробния диспансер в сряда сутринта имаше масирана полицейска операция, в рамките на която бяха изнесени купища документи и изведени медици за снемане на обяснения. Проблемите за ръководството започнаха, след като изтече информация за големи финансови премии за малка част от персонала и последвали сигнали на д-р Тенекеджиева до много институции с искане за пълни проверки на управлението на д-р Георгиев.

„И при предишни проверки, и пред общинските съветници го казах, че мина времето на комунизма и не може всички да взимат поравно. Едни опъват каиша и предпочитам мързеливите да са разстроени, отколкото работещите да не са зачетени при финансова възможност за бонуси, каквато нашето дружество има. Нелоялна конкуренция е в основата на всичко,защото има хора, които не искат тази болница да съществува. От друга страна, сме в предизборно време и е много удобно някои институции да демонстрират колко много работят точно сега“, отбеляза в коментар за „Струма“ управителят на белодробния диспансер д-р П. Георгиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *