Д-р Фролошки единствен конкурент на д-р Митова за нов мандат в хосписа в Бобов дол

Д-р Фролошки единствен конкурент на д-р Митова за нов мандат в хосписа в Бобов дол

Досегашната управителка на хосписа в Бобов дол д-р Екатерина Митова се готви да управлява социалното заведение още три години. В петък беше открита процедура за конкурс за управител на общинското дружество “Хоспис” в Бобов дол. Още в първия ден на обявяването на конкурса документи са подали д-р Е. Митова и хирургът от МБАЛ “Св. Иван Рилски-2003” в Дупница д-р Любомир Фролошки. Срокът за подаване на документи изтича на 15 юни 2020 г.

Д-р Митова управлява социалното заведение от създаването му преди 11 години. Договорът й като управител на хосписа изтече на 16 май, но тя продължава да изпълнява функциите си, докато се избере нов управител, пише в. „Струма“.

Д-р Митова беше обвинена от общински съветници, че е довела хосписа до фалит, като са натрупани 100 000 лв. задължения към синдика на фалиралата общинска болница в Бобов дол.

В петък 7-членна комисия от общински съветници и служители на общината взеха решение да се извърши одит на социалното заведение от външен одитор, за да се установи какво е финансовото състояние на хосписа и дали има нарушения при управлението му.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.