Д-р Янкулски оглави комисията за спасяване на зелените площи в Благоевград

Д-р Павлин Янкулски, съветник от АБВ в благоевградския ОбС, оглави 12-членната комисия, назначена от вр.и.д. кмет на Благоевград Ясен Попвасилев за описване на зелените площи в общината, застрашени от застрояване. Това стана на проведеното вчера първо заседание на комисията, чийто състав бе обявен в понеделник.

Още преди да заработи, членският й състав обаче претърпя корекция – съветникът Евгени Бибов си направи отвод и вместо него влезе колегата му Ивайло Червилов. Решението за оттеглянето на Бибов е мотивирано с невъзможност да участва в заседанията на комисията, но според негови колеги от ОбС било от неудобство заради писмото, което живеещи в района на жп гарата наскоро пратиха в общината с обвинение към него, че не само съсипал цяла градинка заради двора на кооперацията, която строи, но продължава да сече.

Пред в. „Струма“ Бибов обясни, че за всяко отсечено дърво има разрешение и вече ги е възстановил в троен размер с екзотични видове, но в крайна сметка градинка няма и от морална гледна точка не било редно той да е в тази комисия, обяснил съветникът.

Новосформираната комисия, която е с временен статут, вчера прие правилник за работата си и първите 2 решения – да изиска от администрацията общия устройствен план на общината и регистър на всички паркове, алеи, паркинги и междублокови пространства.

На администрацията е даден двуседмичен срок, за да приготви документите. Още на следващото заседание комисията взе решение да се заеме конкретно с ОУП на парк Бачиново, където строителни намерения на частни инвеститори бяха и причината за създаването й.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *