Евродепутатът Андрей Новаков раздаде вода на шофьори на ГКПП-Кулата

Евродепутатът Андрей Новаков раздаде вода на шофьори на ГКПП-Кулата

Наред с призивите за аплодисменти към шофьорите вчера в 21.00 ч., които напълно подкрепям, мисля, че в този момент им трябват и неща от първа необходимост – маски и вода. Това написа във фейсбук евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП – Андрей Новаков. Той качи и снимки, които показват как на ГКПП-Кулата Новаков раздава минерална вода на чакащите да преминат границата шофьори на камиони.

Вчера Новаков алармира Европейската комисия за липсата на елементарни санитарни условия за шофьорите на товарни камиони в Европа. Той отправи призив да бъде възстановено функционирането на тоалетните по бензиностанциите.

В писмо до европейския комисар по транспорта – Дина Валиан, еврудепутатът от Европейската народна партия и ГЕРБ алармира за липсващи тоалетни и вода по пътищата в Белгия, Франция и Испания, като се позовава на сигнали на български шофьори.

Новаков подчертава водещата роля на транспортния сектор за функциониране на пазарите и за достъп до стоки от първа необходимост за всеки европейски гражданин. Той настоява условията за работа на водачите да бъдат възстановени и да бъдат спазени всички хигиенни изисквания за гарантиране на тяхната безопасност по време на работа.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *