Еднопосочни улици отпушват трафика в центъра на Благоевград

Еднопосочни улици отпушват трафика в центъра на Благоевград

Нова организация на движение ще бъде въведена в центъра на Благоевград за улесняване на трафика. Вече са обсъдени конкретни мерки от ръководството на Общината и Комисията за безопасност на движението. Те са резултат от направен анализ, който е съгласуван с транпортните и таксиметрови фирми в областния център. Предвижда се част от улиците в центъра да станат еднопосочни, други пък ще бъдат освободени от платена такса.

Едното платно на улица „Менча Кърничева“, която в момента е затворена и служи само за паркинг на служителите в ОД МВР, ще продължи да се ползва за паркиране, а другото ще бъде пуснато за еднопосочно движение от улица „Владо Черноземски“ към улица „Илинден“. По този начин ще се облекчи кръговото кръстовище при Гимназията по строителство, архитектура и геодезия.

Другата улица с нова организация на движение е ул. „Цар Иван Шишман“. Тя ще бъде извадена от режим на платено паркиране. Ще се въведе забрана за престой и паркиране в дясната лента на бул. „Джейм Баучер“. Забраната ще важи от 07,00 до 09,00 сутринта, както и от 16,00 до 18,00 часа.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *