Езиковата или Природоматематическата гимназия ще има нов дом?

Езиковата или Природоматематическата гимназия ще има нов дом?

Една от двете елитни гимназии – Езиковата или Природо-математическата, ще бъде преместена нависоко – при бившия завод ЗМК. Тази идея представи за първи път пред медии, а и пред цялата общественост, кметът на община Благоевград – Румен Томов. Той даде и някои подробности за проекта на пресконференция, чиято стойност се предвижда да бъде близо 5 милиона лева.

При някогашната гордост на социалистически Благоевград все още има общински терен с площ от около 4 декара. Там ще бъде построена новата гимназиална сграда, поне според намеренията на кметското ръководство. Градоначалникът не каза коя от двете гимназии ще има „щастието” да се нанесе в новия си дом в един от крайните квартали на града.

Идеята за преместването на едното учебно заведение е да може да се изпълни идеята на Министерството на образованието и науката учениците да минат на едносменен режим на обучение. Кметът Р. Томов изненада всички с тази новина, тъй като се оказа, че никой от образователните структури няма и хал хабер за това начинание – нито директорите, нито преподавателите, нито Регионалното управление по образование. Темата е особена чувствителна от вчера.

Години наред вървяха слухове, че една от двете елитни гимназии ще бъде преместена в сградата на Девето основно училище в близкия на ЗМК квартал „Ален мак”. Това караше да настръхнат и деца, и родители, и учители.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *