Екатерина Захариева: Тази криза ще бъде по-тежка от онази от 2008 г.

Всички са единни, че тази криза ще бъде по -тежка от тази от 2008 година. Това заяви външният министър Екатерина Захариева по БНТ.

Толкова са ни свързани държавите, че дори и държавите, които не въведоха стриктни ограничения, пострадаха сериозно, каза Захариева. Тя даде за пример Швеция.България ще получи помощ в размер на 20 процента от БВП от фонда за възстановяване, посочи министърът.Трябва да обединим усилия в създаването на лекарствени ваксини, каза още Захариева

Поредни избори в Република Северна Македония наблюдаваме националистическа реторика, пълна с фалшиви новини и език на омразата, подчерта Захариева. Тя посочи, че разширяването остава приоритет на ЕС.

Не е приемливо това. Така Захариева коментира опитите на Русия да си присвои делото на Светите Братя Кирил и Методий.

Припомняме че Русия се опита да заличи България от историята за писмеността, създадена от светите братя Кирил и Методий – това стана ясно от изложбата пред входа на Руския културно-информационен център в София, посветена на 24 май.

На десетина пана са подредени ръкописи, проследяващи историята на писмеността ни, без никъде в тях да се споменава приноса на България за това.

Аз се гордея, че българските учени реагираха веднага. Провокациите не помагат отношенията между народите, заяви Захариева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *