Екссъветник спечели поръчка за 150 000 лв. за ремонт на улица

Екссъветник спечели поръчка за 150 000 лв. за ремонт на улица

Фирмата на бившия общински съветник от ГЕРБ Живко Коемджиев, който след изборите миналата година доброволно напусна мястото за следващия в листата на управляващата партия, спечели първия от тазгодишните ремонти, пуснати от петричкия кмет Димитър Бръчков като обществени поръчки.

„Живел Енерджи” ООД на Коемджиев и сина му Асен получиха ремонта на ул. „Хр. Смирненски” в с. Коларово, оценен от общината на 150 088 лв. Фирмата спечели поръчката с 80 от максималния брой 100 точки, но друг кандидат не се яви и завчера Бръчков сключи договора, информира в. „Струма“.

Любопитното е, че„Живел Енерджи” ООД бе единственият кандидат и за благоустрояване на улица в с. Струмешница, за което поиска 106 067 лв., според комисията и по тази позиция екссъветникът събра 80 от 100 точки, но, неизвестно защо, кметът още не е одобрил предложението да сключи договор и за това село.

За благоустрояването на ул.”Самуилова крепост” в с. Ключ пък кандидат така и не се появи и община Петрич бе принудена да прекрати поръчката в тази й част.

Фирмата на Живко Коемджиев е с дългогодишни традиции в областта на усвояване на обществени фондове от община Петрич. Още докато той бе съветник, „Живeл Eнepджи” спечели бeтoниpaнeтo нa глaвнaтa yлицa „Св.св. Кирил и Методий“ в с. Pyпитe, на ул. „Антон Попов” в село Коларово, снегопочистването на общината и много други.

Фирмата на Коемджиеви бе замесена и в скандалната поръчка с осветлението край село Кърналово за 25 000 лв., която бе ударена от ДНСК с глоба от 5000 лв. и разпореждане лампите да бъдат премахнати. Според наши източници строителният бизнес на Коемджиев и възможността да продължи да печели обществени поръчки, но вече по-встрани от общественото внимание, са били и водещи при решението му да се оттегли от новия съветнически мандат.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *