Екссъветник спечели поръчка за 150 000 лв. за ремонт на улица

Фирмата на бившия общински съветник от ГЕРБ Живко Коемджиев, който след изборите миналата година доброволно напусна мястото за следващия в листата на управляващата партия, спечели първия от тазгодишните ремонти, пуснати от петричкия кмет Димитър Бръчков като обществени поръчки.

„Живел Енерджи” ООД на Коемджиев и сина му Асен получиха ремонта на ул. „Хр. Смирненски” в с. Коларово, оценен от общината на 150 088 лв. Фирмата спечели поръчката с 80 от максималния брой 100 точки, но друг кандидат не се яви и завчера Бръчков сключи договора, информира в. „Струма“.

Любопитното е, че„Живел Енерджи” ООД бе единственият кандидат и за благоустрояване на улица в с. Струмешница, за което поиска 106 067 лв., според комисията и по тази позиция екссъветникът събра 80 от 100 точки, но, неизвестно защо, кметът още не е одобрил предложението да сключи договор и за това село.

За благоустрояването на ул.”Самуилова крепост” в с. Ключ пък кандидат така и не се появи и община Петрич бе принудена да прекрати поръчката в тази й част.

Фирмата на Живко Коемджиев е с дългогодишни традиции в областта на усвояване на обществени фондове от община Петрич. Още докато той бе съветник, „Живeл Eнepджи” спечели бeтoниpaнeтo нa глaвнaтa yлицa „Св.св. Кирил и Методий“ в с. Pyпитe, на ул. „Антон Попов” в село Коларово, снегопочистването на общината и много други.

Фирмата на Коемджиеви бе замесена и в скандалната поръчка с осветлението край село Кърналово за 25 000 лв., която бе ударена от ДНСК с глоба от 5000 лв. и разпореждане лампите да бъдат премахнати. Според наши източници строителният бизнес на Коемджиев и възможността да продължи да печели обществени поръчки, но вече по-встрани от общественото внимание, са били и водещи при решението му да се оттегли от новия съветнически мандат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *