Ексшефът на общинската охрана Кирил Манов ще прави модерна зеленчукова борса

Бившият шеф на общинската охрана в Благоевград Кирил Манов получи зелена светлина от общинските съветници да строи на частния си имот в местността Полето край с. Българчево, на метри от АМ „Струма“, пише в. „Струма“. ОбС разреши промяна на Общия устройствен план, тъй като зоната, в която са двата му съседни имота, не е предвидена за строителство.

В документите си К. Манов е посочил, че единият терен е за търговска дейност, а другият – за производствена. Частният му терен граничи с площадка за престой на тирове, но от Областното пътно управление не са разрешили отваряне на вход-изход към тази отбивка.

„Аз не съм и искал достъп към АМ „Струма“, имам достъп до имота си през с. Българчево и дори не съм правил постъпки за втори“, заяви К. Манов. „Имах 1,3 дка наследствен имот, който бе дълъг и тесен. Издирих съседи и те ми продадоха още около 1 дка, като на следващ етап предстои обединяване на двата имота. Тогава мястото ще е с размери приблизително 80 на 33 и ще мога да мисля евентуално за застрояване“, обясни бившият охранителен шеф.

Той разкри, че е обмислял много идеи за бизнес и засега най-реално изпълнима и перспективна му се струва изграждане на модерна зеленчукова борса с камери за свежо съхранение на продукцията. „Мястото е достатъчно да се направи и кафене с бърза закуска за производители и търговци, които вместо да пътуват до Петрич и Кюстендил, ще могат да зареждат свежа продукция в района на Благоевград. До свинекомплекса пътят е асфалтов, оттам до моето място са 300 до 500 метра черен път, имам вода и възможност за захранване с електричество“, обясни К. Манов.

Той призна, че всичко още е в сферата на мечтите, тъй като, за да реализира модерното съоръжение, ще са нужни доста средства, но за това ще мисли, като му дойде времето. „Ако не успея, винаги мога да направя оранжерия в имота или да помисля върху други идеи“, отбеляза ексшефът на охраната.

К. Манов в момента е на трудовата борса. Той бе освободен от длъжност на 16 март т.г., два месеца след като сигурността и спортът в общината се поеха от нов ресорен зам. кмет – Любен Милев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *