Есенен тренд 2020: Модерни с пухкава жилетка

Есенен тренд 2020: Модерни с пухкава жилетка

С настъпването на есента идва времето и на връхните дрехи. Най-меката, модна и удобна сред тях е топлата плетена жилетка.

Често дамите подхождат с недоверие към скромните плетени дрехи, защото ги смятат за остарели и скучни. Ако сте следили модните тенденции през последните няколко есени обаче, ще се уверите, че плетките се появяват все по-често във всевъзможни съчетания.

Жилетките биват различни видове. В зависимост от стила ви, първият ви избор е между къс и дълъг модел. По-късите и вталени жилетки са отлична алтернатива на сакото, което ги прави супер подходящи за офиса. Те са по-консервативни, затова и се комбинират с класически панталони, пола тип молив или разкроена с миди дължина. Обикновено плетката им е по-фина и деликатна. Ако разполагате само с дълъг модел, но ви харесва как стои късият, пробвайте да го приберете в панталона или полата. Този номер обаче е приложим само за по-тесни и прилепнали жилетки.

Късите модели са много елегантни, а силуетът е красиво подчертан. Англичанките обичат да ги носят с рокли, което също дава различни варианти за комбинации. Можете да носите пъстрите си летни рокли и през есента, като добавите къса жилетка с по-изчистени цветове. Още по-интересни са моделите жилетки с колан, вместо с традиционните копчета.

Ако залагате на комфорта, се нуждаете от дълга до земята плетена жилетка. В началото на есента тя дори ще замести палтото, а качулката спестява носенето на чадър. Проблем може да възникне само по отношение на силуета, защото дългите жилетки са страшно уютни, но малко безформени. За да балансирате визията, добавете къса пола или панталонки. Особено подходящ е денимът както във вид на шорти, така и на скини дънки, прилепнали по крака. Моделът стои много добре и с риза. Меките жилетки с дължина до глезена или средата на прасеца се носят с ниски, удобни обувки, например боти, кубинки или ботушки в стил UGG. Топлият шал е хитра добавка към тоалета.

Докато може да се появите в офиса с жилетка във всякакъв цвят, строгите класически костюми налагат някои ограничения. Жилетките с качулки например просто не се връзват с традиционния бизнес дрескод, нито с елегантните вечерни рокли.

За сметка на това що се отнася до цветовете, плетените жилетки са изключително непретенциозни. Виненочервеното е отличен избор, защото е модерно през есента, универсално и подходящо за различни поводи.

Бежовите нюанси също имат славата на старомодни, но не бързайте да ги отписвате. Трудното при тях е, че правят кожата по-бледа и подчертават и най-малкото <210> несъвършенство. По тази причина внимателно изберете оттенъка, за да не ви изиграе лоша шега. Най-добре бежовата жилетка се комбинира с тоалет в кафяво или друг нюанс на бежовото, сиво и бяло. Разбира се, могат да се ползват и за да създадат контраст. Интересно съчетание е това между плетена бежова жилетка и рокля с щампа.

Обратно – ако целият ви тоалет е в неутрални цветове, шарената плетена жилетка ще бъде много красив акцент.

 

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *