Ето колко струва морето в Гърция тази година

Ето колко струва морето в Гърция тази година

Само 2 часа до границата и 4 до плажа… Гърция е мечтана дестинация за много българи, които планират бягство от нашето Черноморие. Тъй като едно от първите съображения за повечето хора е бюджетът, проверяваме дали Гърция е скъпа?

Континентална Гърция обикновено е по-евтина за посещение от островите, а някои гръцки острови са по-скъпи от други, така че вземете това предвид, когато планирате романтичното си бягство в Гърция. Някои от по-достъпните гръцки острови са Тасос, Крит, Агистри, Китнос, Лефкада, Икария, Хидра и Тинос.

Районът около Кавала, Неа Перамос и Неа Ираклица също е доста бюджетен, казва сайта Honeymoon. 

Колко струва едно хранене в Гърция? Това са цените на основните продукти, които си купуваме на морето. Разбира се, има луксозни ресторанти, които са скъпи, но можете да ядете и пиете много евтино в Гърция и пак да е страхотно. Гръцката храна е вкусна и здравословна, а някои от най-евтините варианти (като гирос и съвлаки) са много засищащи. Освен това гръцкото вино е отлично и евтино (около 5 евро за бутилка!). Бихте могли да отделите между 15-40 евро на човек на ден за храна и да не чувствате, че пропускате.

Ето някои средни цени на храна и напитки в Гърция.

Едно хранене в евтин ресторант в Гърция струва средно около 10 евро на човек. Тристепенно хранене за 2-ма в ресторант от среден клас струва средно около 42 евро. Евтини продукти за изнасяне като сандвичи струват около 2-3 евро. Гръцката салата струва около 6-9 евро, основното ястие в ресторант е около 9-13 евро, а вечерята с морски дарове струва около 20 евро. В ресторант еспресото струва около 2,50 евро, безалкохолната напитка е около 1,80 евро, бутилираната вода е около 1-2 евро, чаша вино е около 3-5 евро, а бирата струва около 4,20 евро. Коктейлите обаче са по-скъпи, струват около 12-15 долара.

Колко струват хотелите в Гърция?

Гърция със сигурност предлага някои супер ексклузивни курорти, които струват много. В Гърция обаче има и много достъпни хотели. За най-евтиното настаняване в Гърция можете да останете в хостел за около 20-60 долара на вечер в зависимост от това кога и къде отивате.Тризвезден хотел в Гърция струва средно около 85 долара на вечер, четиризвезден хотел в Гърция струва средно около 140 долара на вечер, а престой в луксозен хотел в Гърция е средно 325 долара на нощ. За по-евтини цени на стаите потърсете по-малки, семейни хотели. Те също така осигуряват по-автентично изживяване.

Известно е, че някои острови са по-скъпи от други. Например стаите в хостели в горещите точки на Санторини и Миконос обикновено започват от около 80 долара на вечер, а ако имате възможност бихте могли да похарчите 800 долара на вечер или повече в луксозен хотел на Санторини през лятото.

Един евтин вариант за храна, когато пътувате в Гърция, е да пазарувате от местните пазари и да си направите пикник. Цените в местните магазини са значително по-ниски от тези в ресторантите; например бутилираната вода е около 40 цента, бутилка вино от среден клас струва под 10 евро, а килограм сирене е около 8 евро. Вземете това и малко хляб, плодове и десерт и имате предпоставки за перфектен обяд или лека вечеря. Можете да намерите романтична обстановка с прекрасна гледка практически навсякъде, пише bTV.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *